Jak fanoušci Tomia Okamury předvedli, že jsou ještě hloupější, než jsme si mysleli.

K velice komické události došlo během svátků ve Facebookové skupině "Fanklub Tomia Okamury". Jeden z členů ze skupiny z opačné strany názorového spektra, než je Okamura, se totiž rozhodl udělat na příznivcích předsedy SPD malý experiment. Tomio Okamura mimo jiné napsal i několik knih, jednou z nich je "Umění žít". V ní, kromě jiného, věnuje na straně 42 pár řádku problematice drog. Konkrétně v ní píše toto:


Ano, toto je přesně okopírovaný text z knihy Tomia Okamury. Bohužel, jeho fanoušci, zdá se, tuto knihu překvapivě nečetli. Neboť autor tohoto sociálního experimentu se rozhodl tento text v přesném znění zkopírovat do obrázku, vložit k němu fotku Ivana Bartoše, předsedy Pirátů, a vydávat jej za jeho výrok. Celý obrázek potom vložil do již zmíněné skupiny "Fanklub Tomia Okamury". Světě div se, co se nestalo? Věrní fanoušci Tomia Okamury nejenom, že vůbec nevěděli, že se jedná o jeho výrok, ale dokonce ho začali odsuzovat. Koneckonců, můžete se pobavit sami, níže je několik screenů jak voliči SPD odsuzují výrok Tomia Okamury. Vybral jsem několik reakcí, které mě zaujaly skutečně nejvíc.

"Totální pablb! Když zlegalizují drogy,tak stoupne kriminalita. Co by člověk od takových smažek čekal?!"

"Jo aby jsi mohl legalne prijit zfetovanej do Práce co zmrde" 

A nakonec můj osobní favorit (opět se soustřeďte na fakt, že to říká fanoušek Tomia Okamury jako reakci na Okamurův názor) :

"To bylo jasny,ze budou mit tyhle individua takove pozadavky.Snat si nemyslej,ze jim takova kravina projde senatem.To by potom nase deti chodily domu ze skoly sjety.Jak je mozny,ze se tato strana s temito lidmi dostala tak daleko.Lidi ktery je volily jsou butto vyhuloveny palice nebo sjety,Kam to vse spjeje asi do prdele.Tyhle lidi by se meli zbavit svepravonosti a uz vubec se jim nemelo dovolit volit.Pak to takhle dopada.AT JDOU DO PRDELE KRETENI VYHULENY"

V zásadě s panem Rudolem souhlasím, lidi, kteří volili takového člověka, by měli být zbavení svéprávnosti.




A to nejlepší na konec. Kromě desítek fanoušků Tomia Okamury, se na tento vtip nachytala i Karla Maříková, což je dokonce poslankyně za SPD. A aby toho nebylo málo, tak poslankyně Maříková dokonce reagovala až poté, co autor prozradil v komentářích, že jedná o pouhý vtip.



Co nám z toho tedy vyplývá? V první řadě to, co už jsem zde na blogu zmiňoval, lidem z této sociální skupiny mnohem víc, než na samotném obsahu názoru, záleží na tom, ČÍ je to názor. Upozorňoval jsem na to, že lidé jsou schopni změnit "názor na názor" podle toho, kdo ho řekl, jsou ochotni otočit své názory o 180 stupňů podle toho, co řekne jejich oblíbenec a ještě hůře, jsou schopni změnit svůj názor jen podle toho, aby ani náhodou nesouhlasili s člověkem, kterého nemají rádi. Kritické myšlení je ve světě těchto lidí zřejmě neznámým pojmem. Jsem přesvědčen, že kdyby od začátku věděli, že tento výrok napsal Okamura, určitě by se neobjevily příspěvky, které by zpochybňovaly, jak někoho, s tímto názorem, mohl někdo volit.

V druhé řadě je evidentní, jak koneckonců upozorňuje i autor této mezisváteční srandy, že fanoušci Tomia Okamury si absolutně neověřují informace Stačí jim kus textu v obrázku v nějaké Facebookové skupině, aby něco považovali za fakt. Což je poměrně známé, pěkně to provedl a zpracoval například Petr Máca - https://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=596199. To se potom nemůžeme divit, že skáčou na špek dezinformačním webům typu Aeronet nebo Parlamentní Listy a manipulátorům s informacemi jako je právě pan Okamura, který (nebo alespoň jeho tým) prokazuje famózní schopnosti v oblasti zavádějících informací, polopravd a koneckonců, i vyložených nepravd.

A je zajímavé, že jsou to právě fanoušci Okamury a dalších jemu podobných, kteří nejvíc křičí, jak jsou média falešná, zlá, lžou a kdo ví co všechno. Ale přitom jsou z vlastní zabedněnosti schopni označit svého milovaného vlastence Tomia Okamuru feťákem, pablbem, smažkou, zmrdem nebo vyhulencem. Jste vážně intelektuální elita této země a všichni bychom se měli vaším rozumem inspirovat a neověřovat si ani ty nejjednodušeji ověřitelné informace ze všech, jako jsou právě citace. Tleskám a chemtrails zdar!

Komentáře

  1. Nejlepší na tomhle všem je to, že mi hned pod timhle příspěvkem vyskočily články o Skyrimu. To člověku hned zvedne náladu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak si ve Skyrimu postavit vlastní dům

8 důvodů, proč je ve Skyrimu lepší být Pánem Upírů než Vlkodlakem

Možnosti boje ve Skyrimu - výhody, nevýhody