SPD a jejich voliči opět posunuli slovo "hloupost" na novou úroveň

Myslíte si, že i ten největší konspirátor ze všech bude 1.4., tedy v den, kdy se nedá věřit nikomu a ničemu, obezřetný? Jestli ano, tak se mýlíte. Česká parlamentní strana SPD opět dokázala českou politickou kulturu poslat do ještě hlubšího dna, než se jí to povedlo doteď. Tentokrát je v tom zainteresovaná její buňka pro Liberecký kraj, o situaci informoval web Manipulátoři.


Přeskočíme teď fakt, že je vůbec někdo schopný takový článek napsaný 1.4. sdílet. Dejme tomu, že ne každý si tento fakt spojí. Co už je trochu smutnější je to, že ve sdílení nezabrání ani zmínění neexistujícího spolku "Pravá česká koleda", nebo citace neexistující právničky z ministerstva spravedlnosti Květoslavy Suché. Co je ale naprosto nejhorší, na konci článku je napsáno "Děkujeme za přečtení našeho aprílového článku, snad jste se pobavili :-)". Jinými slovy to znamená, že ten, kdo článek na stránce SPD sdílel, ho naprosto evidentně nečetl. Můžeme doufat, že si článek alespoň otevřel a přečetl si perex. Celý ho ale s největší pravděpodobností nečetl. A nebo četl a sdílel nepravdu záměrně, což je ale ještě horší.

Reakce příznivců SPD, "samozvaných vlastenců, zachránců tradiční evropské kultury, obyčejných, slušných Čechů a ochránců tradiční rodiny" na sebe nenechala dlouho čekat.


Další desítky lidí, co zřejmě nemají doma kalendář, případně neznají jinou internetovou stránku než Facebook a Parlamentní Listy, aby si mohli informace ověřit. I oni zřejmě četli pouze nadpis článku, jinak by si přece museli všimnout upozornění na konci. Je to přece jedno, ne? Každý článek, pod kterým se dá kopnout do EU je skvělý. Každý článek, pod kterým se dá prohlásit něco o muslimech, je v pořádku a musí být pravda.

Ale ani tím ještě nekončíme. V komentářích se samozřejmě našli lidé, co na apríl upozornili. S nimi si však liberecká SPD poradila také excelentně.




Odkaz vede na tento článek. Co je v něm napsané? Například je zde "citována" "předsedkyně Mezinárodního sdružení žen, zženštilých mužů a hermafroditů Alexandra Vidláková – Bušivá.". Pořád nic? A co "vrcholný představitel Sdružení mírumilovného a pokrokového islámu v zemích nevěřících psů ". A také je článek umístěn v rubrice humor. Další zcela evidentně nepravdivý článek. Ale fake news sem, fake news tam, pro SPD už je to jen další zářez na pažbě. 

Abychom si to tedy shrnuli. Jedna z oficiálních stránek SPD sdílí prokazatelný aprílový žert jako pravdu. Když někdo upozorní na to, že se jedná o žert, je odkázán na další prokazatelně žertovný článek, který má ten první dokazovat. To vše pod záštitou Liberecké buňky strany, za kterou je mimochodem jeden z členů, Radovan Vích, v poslanecké sněmovně. Je tam také místopředsedou výboru pro obranu a, podržte se, "ověřovatelem" výboru pro bezpečnost. Možná by nebylo od věci první kontrolovat, co jeho kolega, Bronislav Kalvoda (trojka na kandidátce), jakožto správce této stránky sdílí. 

Zároveň je také potřeba znovu upozornit na to, že s velkou pravděpodobností všichni příznivci SPD, co se nechali nachytat na tento aprílový žert, včetně pana Kalvody, volají po referendu, ve kterém by se dalo hlasovat o všem. Nám tak nezbývá než doufat, že takové referendum nikdy nepřipadne na období po 1.4., protože bych opravdu nechtěl vidět, jaké všechny možné aprílové žerty by mohli rozhodování lidí ovlivnit. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak si ve Skyrimu postavit vlastní dům

8 důvodů, proč je ve Skyrimu lepší být Pánem Upírů než Vlkodlakem

Možnosti boje ve Skyrimu - výhody, nevýhody